Wil je Live streamen op Facebook, maar heb je geen flauw idee hoe je moet beginnen? Of heb je al een aantal keren Facebook Live gebruikt, maar is het tot nu toe geen groot succes? De Online Video Academy helpt je op weg!

Livestreamen vanaf je telefoon

Je kunt natuurlijk livestreamen op Facebook vanaf je telefoon. Handig voor als je onderweg bent of wanneer je een video maakt tijdens een evenement. Een andere manier van livestreamen is via je computer met de Facebook Live functie. Echter, voor bijvoorbeeld een webinar of het live verschaffen van informatie is streamen vanaf je telefoon of de standaard Facebook functionaliteit geen groot succes. Het toevoegen van extra informatie, plaatjes of gave visuals is hiermee namelijk niet mogelijk.

Daarom: livestreamen vanaf desktop met handige tools!

Voor het professioneel livestreamen vanaf je computer heb je een app nodig. Er zijn talloze apps op de markt die live streamen met Facebook Live mogelijk maken. Onze voorkeur gaat uit naar de OBS Broadcaster of Xsplit Broadcaster. In mijn training over livestreamen voor ondernemers, trainers en coaches leer ik je alles over livestreamen en hoe je de apps technisch zo inricht dat je met weinig moeite een zeer professionele livestream realiseert.

 

Bekijk hoe je live gaat met OBS op je persoonlijke Facebook pagina:


 
 
 

OBS Broadcaster

OBS Broadcaster is gratis software die je kunt gebruiken op je Mac en PC. Met deze app kun je livestreamen op je persoonlijke Facebookpagina, in Facebook groepen of op je bedrijfspagina. Het enige wat je nodig hebt is een stream key. Voor je bedrijfspagina kun je de stream key vinden bij Publicatietools > Video’s > Live gaan. Voor streamen op je persoonlijke pagina heb moet je een speciale knop gebruiken. Speciaal voor jou hebben we deze functie nu beschikbaar gesteld op deze pagina.

Klik op onderstaande button en maak gebruik van OBS Broadcaster!


Vertel je vrienden over deze functie:

Xsplit Broadcaster

Op zoek naar een meer geavanceerde tool dan OBS Broadcaster? Kies dan voor Xsplit Broadcaster. Dit programma gebruik ik zelf ook. Je kunt hier namelijk automatisch mee naar persoonlijke pagina’s streamen. Eén minpuntje: het is niet beschikbaar voor Mac. Xsplit heeft de mogelijkheid voor een gratis account. Wil je echter meer uit livestreaming halen? Ga dan voor een Personal of Premium account.

Systeemvereisten en internetverbinding

Om professioneel te kunnen livestreamen dient je systeem aan enkele vereisten te voldoen. Zo is een goede internetverbinding van essentieel belang. Wil je dit testen? Dat kan eenvoudig op deze website. Voor een professionele livestream dient de uploadsnelheid minimaal 2 MB te zijn. Verder dient je computer minimaal i7 CPU te hebben. Dit kun je vinden door op je Windows computer te zoeken naar DXDIAG.

 

Bekijk hoe je de snelheid van je PC kunt vinden:

 

Webcam en microfoon

Dure apparatuur zorgt niet per sé voor een betere kwaliteit video. Voor een goede livestream heb je solide basisapparatuur nodig. Een webcam en microfoon zijn de belangrijkste tools. Wil je een webcam aanschaffen? Let er dan op dat deze een autofocus functie heeft en HD kan filmen. Zo zorg je voor optimale kwaliteit. Een webcam die ik zelf gebruik en waar ik erg tevreden over ben is de HP4310. Het geluid van je video bepaalt 80% van de ervaring van je kijker. Een goede microfoon is dus geen overbodige luxe. Gebruik nooit de microfoon van je laptop. Deze neemt de geluiden van je laptop zoals de ruis van een ventilator ook op, wat als storend wordt ervaren. De Blue Snowball microfoon heeft de beste prijs/kwaliteitverhouding en vind ik persoonlijk een absolute aanrader.

Training ‘Lekker Livestreamen’

Wil je professioneel livestreamen mét resultaat? En herken je de volgende frustraties?

  • Iedere keer gedoe met Facebook Live
  • Weinig inspiratie voor het creëren van content
  • Amateuristisch livestreamen
  • Geen connectie met je doelgroep

Dan is de online training ‘Lekker Livestreamen’ zeer geschikt voor jou! Met deze training ben je in no-time volledig op de hoogte omtrent alle aspecten van livestreamen. In zes modules weet je alles over de basics, de tools OBS en Xsplit en weet je hoe je jouw livestream boeiend maakt voor je publiek en effectief kunt promoten.

Lees hier meer over de training Lekker Livestreamen